За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Интегриран градски транспорт на Варна

16 март 2012

Състоя се обществено обсъждане на проектно предложение „Интегриран градски транспорт на Варна”. Мащабният проект на Община Варна бе представен на 12 март от 15:00ч. в зала „Варна“ на Общината.

Поканени организации и гости:
Д-р Здравко Марков, Г-жа Луиза Каспарян, Г-жа Веси Стоилова, Г-н Георги Георгиев, Г-н Яцек Вуйчек, Съюз на глухите, Съюз на инвалидите, Радост за нащите деца, Карин дом и др.

Обсъждането започна с представянето на проекта от Г-н Петър Радушев. До 15 март 2012г. проектът трябва да бъде представен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и до три месеца да бъде изпратен в Брюксел. Той е на стойност 112 милиона. Продължителността на проекта е 36 месеца и трябва да приключи в края на 2015г.

Реализацията му трябва да започне в началото на следващата година и по него ще бъдат изградени над 16 километра велоалеи и бързо трасе, които ще започват от район Владиславово, минава по бул. „Ян Хунияди”, през центъра на Варна и ще стига до Почивка. Ще бъде създадена система за информиране на пътниците в реално време, съоръжения за паркиране и др.

По проекта се предвижда закупуването на 70 нископодови автобуса със звукова и светлинна сигнализация. Ще бъде подобрена и достъпността на градския транспорт – ще бъдат закупени платформа за трудноподвижни граждани и ще бъдат монтирани на по-старите автобуси. Ще бъдат закупени и три микробуса /специализирани/ – работещи само по заявки за хора с увреждания. На спирките ще бъдат изградени и подходи за инвалидни колички.

След представянето на проекта имаше кратка дискусия. Като цяло всички приветстваха проекта. Имаше предложения от Веселина Стоилова, Снежана Карагьозова, Георги Георгиев и Отец Яцек за спазването на изискванията на рампите, за звуковите и светлинни сигнализации както и за контрола на целия проект.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни