За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Играчки за откриватели: Въртяща се градина

9 януари 2014

Въртяща се градина
Подходящо за възраст: 12 месеца +

Въртящата се градина е интересна вариация на играчките за вгнездяване, които децата много харесват. Детето може да играе и само с такава играчка, но ако играете заедно ще имате възможност да развивате повече умения.

Идея за игра No1

Разкажете кратка история за бръмбърчетата, които са тръгнали към градината и искат да влязат вътре, за да си погираят или за да избягат от голямата жаба. Измислете различни истории.

Разглеждайте елементите, назовавайте формите и цветовете и похвалвайте детето всеки път, когато усвои нова дума.

Какво ще постигнете?

Играта на уж ще привлече интереса на детето към играчката, а приказката ще помогне за обогатяването на речника му. Разказвайте подобни истории за всяка играчка, с която играете! Винаги говорете и за цветове и форми, за да може детето да „свиква“ с понятията.

Идея за игра No2

Започнете да пускате бръмбарите в градината. Ако детето все още не знае как се играе с играчката или се затруднява, сложете ръка върху неговата и леко го напътствайте. Редувайте се и въртете градината към вас, когато е ваш ред, за да може детето да я завърти към себе си, когато е негов ред.

Какво ще постигнете?

Вграждането на елементите спомага за развитието на кординацията око-ръка и за планирането на движенията – детето вижда мястото, където трябва да постави елемента, взима го и го поставя точно там.

Тренират се също хващането и пускането, завъртането на предметите, а с тази играчка и дърпането – в градината детето може да бръкне отдолу, където има ластик, и да издърпа бръмбарите.

Редуването в играта е много важно, защото детето ще свикне да спазва реда си, да споделя играчките си – важни умения за бъдещите игри в група с други деца.

Заповядайте в нашата Библиотека на играчките…

…за да си поиграете с въртящата се градина, влакчето с кубчета „Фантазия“ и с другите над 160 специално подбрани играчки.

Достъпът до библиотеката е свободен и безплатен и всички желаещи родители могат да ни посетят и да поиграят със своите деца всеки делничен ден между 10 и 12ч. сутринта и между 14 и 16ч. следобед.

Библиотеката се намира в двора на Карин дом – в морската градина на Варна, близо до Пикадили парк.

Повече информация можете да получите на телефон 052 30 25 18 – попитайте за Библиотека на играчките.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни