За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

I CARE! – тренинг за гражданска активност и социално включване

17 август 2019

Проектът за изграждане на младежко пространство на открито, където младите и активни хора да обсъждат проблеми, да търсят решения и да осъществяват идеи в креативна и адаптирана според нуждите им среда, продължава своите дейности.

I CARE! – това е причината, поради която проект „Младежко пространство за предприемачество и екология“ съществува и причината младите хора да участват в него.

„Защото ни е грижа, защото искаме да бъдем промяната
и защото имаме нужда от знанията и уменията да реализираме идеите си!“


За доб68436089_696837457408159_8810057206427811840_nър старт на седмицата, тренингът се проведе на 12ти август в The Social Teahouse и даде възможност на участниците да развият своите умения да идентифицират проблем в социална среда като бъдат по-критични към света. 
Бяха засегнати темите за гражданска активност, младежки права, цели за устойчиво развитие на ООН, възможности и конкурси за младежки стартъпи, генериране на идеи, насоки за сплотяване в младежки общности.

Тренингът се води от Мая Донева – изпълнителен директор на Карин дом и съ-основател на Социалната чайна. Тя разказа за създаването на Социалната чайна, откриването на билкова градина и Семеен магазин към Карин дом като примери за успешно социално предприемачество и начин младите хора да адресират визията си за решаване на социален проблем.

Събитията по проекта са насочени към младежи на възраст 15-29г, които се вълнуват от темите за социалното предприемачество и природосъобразното мислене и тяхното съчетаване в полезни, дългосрочни и устойчиви дейности с положителен ефект върху средата и обществото.

Може да се присъедините към фейсбук групата Кариндомски доброволци
за актуална информация и възможности за участие в предстоящи събития и инициативи.

Проектът на Карин Дом „Младежко пространство за предприемачество и екология“ се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна – програма „Младежки проекти – 2019“.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни