За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Медийна култура – по проект „Моето послание на моя език!“

14 септември 2023

С участниците по проект „Моето послание на моя език“ си поговорихме за различните медиите, източниците на информация, тяхното влияние върху нас и как да търсим добрата новина. 

Венета Милева, Мениджър Маркетинг и Фондонабиране в Карин дом, представи презентация на тема Медийна култура. Разгледахме съдържанието различни статии, с какво заглавие са публикуват и как биват представени в социалните мрежи. Разгледахме сайта Fact Check и как можем да проверяваме фактите, ако някоя новина ни се струва съмнителна.

Наш гост беше Денислава Николаева, психолог и юрист по образование, консултант човешки ресурси, комуникативни умения и публични презентации. Научихме каква е разликата между новините, които са на база факти и тези, които са съставени от предположения.

В края на срещата участниците написаха своята добра новина, която биха искали да видят в новините или в социалните медии.

На 13 септември посетихме БНР – Радио Варна с участниците по проект „Моето послание на моя език!“.

Посрещна ни Веселина Божинова, Главен редактор на Радио Варна. Разгледахме залите в радиото и техниката, която се е използвала преди години и сега. БНР Радио Варна стартира своята дейност през 1934 година.

Запознахме се с голяма част от екипа и в какво се изразява тяхната работа в радиото. Научихме как проверяват фактите за дадена новина и до какви източници се допитват. Говорихме си заедно за медийната култура в България.

Благодарим на Денислава Николаева и Веселина Божинова, че се включиха в проекта ни по темата за Медийна култура!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни