За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Филм за кърменето в СБАГАЛ Проф.Д-р Д.Стаматов

17 май 2012

За първи път във варненската болница СБАГАЛ „Проф Д-р Димитър Стаматов” е осигурено 24 часово прожектиране в локалната кабелна телевизия на известния филм за кърменето „Гърдата е най-доброто”. По повод на това събитие на 17.05.2012г. Нейно превъзходителство Туве Скарстейн посланик на Кралство Норвегия посети болницата. Идеята е на варненския клон на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”- Сдружение „Цветно бъдеще” и е подкрепена от Медицински университет – Варна. Техническото осъществяване е на специалисти от фирма „Табакком”.

Филмът „Гърдата е най-доброто” е създаден от норвежката лекарка Д-р Гру Нюландер (наричана в световната литература „гуру” или „икона” на кърменето) и е преведен до момента на 50 езика.  Използва се от бременни, кърмещи майки и медици в цял свят като  настолен справочник и вдъхновение. Счита се, че това е един от най-подробните филми за кърмене в световен план. Ползва се в много страни с цел реализиране и насърчаване прилагането на програмата на СЗО / УНИЦЕФ „Десет стъпки към успешно кърмене“.

Сдружение „Цветно бъдеще“ работи с двата родилни дома във Варна към Окръжна и АГ-болници по отношение подобряване на практиките на кърмене, чрез организиране на обучения, лекции, разпространение на информационни материали и предоставяне на допълнителна подкрепа от акушерки за подпомагане на майките в отделенията при кърмене. Тази дейност е част от Програма „Ранна интервенция“ на Фондация Карин дом.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни