За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Фестивалът за българско кино „Златна Роза“ подкрепи Карин дом за трета поредна година

27 септември 2016

За трети път тази година фестивалът за българско кино „Златна Роза“ подкрепи терапията на децата в Карин дом. След миналогодишната акция за закупуването на музикални инструменти, сега през 2016 г. фестивалът  подкрепя  арт терапията на децата, която е част от терапевтичният процес. Терапевтичните арт техники са с доказан ефект и стимулират креативността, концентрацията, фината моторика, общуването, носят естетическа наслада и удовлетвореност, което мотивира децата да опитват отново. Арт терапията също така подпомага децата по-лесно да се включат в общообразователните детски градини и училища.

Със събраните 950лв. от продажбата на плаката и каталога на фестивала „Златна роза“, Карин дом ще закупи материали за развитие на детското творчество и обучение – акварели, маслени и темперни бои, платна, скицници, четки и шпатули, бои за стъкло, заготовки за оцветяване и др.

Благодарим на организаторите и на всички гости на фестивала „Златна роза“, които освен че подкрепиха българското киноизкуство, подкрепиха и усилията на Карин дом да предоставя качествена арт терапия  на децата със специални потребности.

Благодарим Ви!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни