За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Благотворителен Фестивал „Усмихни се“ – забавляваме се с кауза вече 5 години

2 октомври 2019

Скъпи приятели на фестивал „Усмихни се, Карин дом“, време е да се поздравим с резултатите от петото издание на любимия ни фестивал.

Тази година средствата от 29 100лв., събрани чрез финансовата и материална подкрепа на нашите партньори: Експресбанк АД, Супермаркети Паркмарт, OMV България, Солвей Соди, Очна клиника „Света Патка“, Пристанище Варна, NTZ Транспорт, Гранд Мол Варна, Taxback Group, Аджибадем Сити Клиник Медицински център – Варна, Бон Марин, Девня Цимент, Интермюзик, Сватбена Агенция „Пертито“, магазин „На тъмно“, „Ekotoi“, Sky Catering и уютния градски хотел „Модус“, както и даренията от вход, таксата за участие в базарите и щандовете, приходите от детската зона, томболата и закупени продукти, ще подкрепят новосъздаденият от Карин дом “Център за семейно-медиирана интервенция”.

Центърът обхваща три групи с повече от 25 деца с комуникативни и двигателни затруднения, като методът на работа включва и родителите – те са най-важните партньори и най-добрите терапевти, които продължават да прилагат наученото от нашите специалисти всеки ден. Защото за децата, с които работим, най-важно е ежедневната работа и подкрепящата семейна среда. Посещението един или два пъти седмично в кабинета на специалиста е крайно недостатъчно, докато обученият родител може да бъде полезен всяка минута, в която е с детето си.

Тази година се забавлявахме и танцувахме под ритъма на българския фолклор – наши гости бяха любими танцови школи и ансамбли, малки и големи талантливи изпълнители. На сцената дебютира и нашата фолклорна формация „Карин дом“, в която танцуваха най-ритмичните ни колеги. Децата не само се забавляваха в многобройните детски ателиета, но и се запознаха с позабравени български занаяти, насладихме се на занаятчийски базар на талантливи дизайнери, поглезихме сетивата си с изпитани ястия и напитки. На двете сцени на фестивала посрещнахме – Мириян Костадинов – MIRY и ангелогласната Нели Петкова, група „Корну чети“, стенд-ъп комедианта Николаос Цитиридис, Огнено и Светлинно шоу Палячи, гайдабокс с Killa bee и Илия Янакиев, насладихме се на театрални етюди и детски изпълнения, конна езда, стрелба с лък и стена за катерене, скаутски приключения, щафетни игри, томбола с награди, батути за най-неуморимите и много др.

Специалисти на Карин дом се включиха с лекции за родители, представихме ви и кулинарната книга на Карин дом „Семейно готвене по Монтесори“, а благодарение на Международно Монтесори Училище Варна, Ви поканихме и на прожекция на документалния филм на Александър Муро – „Учител е детето“. Разказахме ви повече за Карин дом чрез нашия тур в музея “Посланици на доброто” с Християн Облаков и Веселина Тинчева.

Тази година за първи път организирахме и „Еко-зона“, за да научим как можем да живеем в синхрон с природата. Велислава Славова ни показа как да компостираме и как да направим восъчни кърпи за многократна употреба, Enjo България представиха продуктовата си гама и революционно почистване само с вода!

Освен многобройните ателиета, наблегнахме и на спорта. Спортната зона на „Усмихни се“ беше поверена на един железен екип, за който спорта е начин на живот и лична кауза. Благодарим на най-спортния доброволчески екип – Елена Раличкова, Андрей Трайков и Милен Великов, че ни пораздвижиха и заредиха със спортен дух заедно с лекоатлетката ни Ваня Стамболова и Желязко от зала „Супер човек“. Беше забавно не само за децата, но и за родителите, които научиха доста интересни спортни игри.

Много сме щастливи, че фестивалът вече 5-та година събира на едно място семействата, но можем да кажем, че той създава и много приятелства. „Усмихни се“ започна като една прекрасно реализирана новаторска идея на един голям приятел на Карин Дом- Justin Boland и екип от доброволци с изключителна енергия и мотивация да създадат това красиво събитие и по този начин да подкрепят семействата с деца със специални нужди. От самото създаване на фестивала зад него застана HYPE Communication, които с безкрайна енергия и идеи са винаги сърцето на събитието, за да бъде то все по-хубаво и различно с всяка година. Благодарим на екипа на HYPE Communication – Виолина Данчева и Деница Иванова за неуморната работа и творческата енергия! Обичаме ви, момичета и очакваме да се съберем в екип отново за „Усмихни се“, 2020! Огромно Благодаря на нашите медийни партньори: Moreto.net, Ти си Варна, BG-MAMA, Ledreklama.bg, Lafka, Vip Bebe, Жената днес, Кенгуру, Първите седем, Мама знае всичко, Varna24.bg, NovaVarna, BNR Радио Варна, Радио Фреш, Дарик Радио, без които нямаше да успеем да достигнем до всички вас и които подкрепиха усилията ни за пореден път!

За прекрасната визия на Фестивал „Усмихни се, Карин Дом“ тази година виновникът е една прекрасна и неуморна млада дама – Стели Чакърова, която превърна нощите в дни и всяка вечер след като приспеше малките си момчета, рисуваше неуморно. Резултатът е очарователната визия на събитието, която зарадва сетивата на всички нас.

Нека да аплодираме и нашите доброволци!!! Благодарим от сърце на всички, които с безвъзмездния си труд направиха възможно провеждането на Семеен фестивал „Усмихни се, Карин дом“! Благодарим на всички момчета и момичета, които преди старта на учебната година, решиха да поработят и то доста, за да ви посрещнат на входовете и поемат задачите, свързани с всяка една дейност на фестивала! Благодарим на Power Jump за нестихващия ентусиазъм и помощ, която доброволците им ни оказват вече няколко години. Специални благодарности на служителите на Solvay Group, без които нямаше да можем да разпънем толкова много шатри, за толкова кратко време и да ги приберем също толкова скоростно :))  Благодарим на Taxback Group, чиито служители са част от събитието от самото му начало, а компанията работи много активно за да мотивира екипа си да се включва в различни доброволчески мисии. Аплодисменти и за нашите прекрасни фотографи: Гергана Енчева, Дани Маринова, Кристина Илиева, Александра Даскалова и Илия Дичев и екстериорният ни дизайнер Калина Маркова, която всяка година сътворява тематични фотокътчета за любими спомени.

Благодарим Ви за участието, споделянето, за усмивките и за това че се забавлявахме заедно в прекрасната градина на Карин дом!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни