За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Посрещаме 1 юни с Благотворителна детска изложба в „Двореца“- Балчик

29 май 2023

Благотворителната изложба на децата от Карин дом „Слънчева градина“ е по покана на “Двореца” – Балчик и е един вълнуващ празник за всички, които взеха участие в нея.

Благотворителна изложба на малките художници в „Двореца“- Балчик

 откриване 1 юни 2023г. от 11ч

зала “Учебен център по изкуства” на ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик 

Период на изложбата  1 – 14 юни

Платната могат да бъдат откупени в подкрепа терапевтичните програми на Карин дом

Прекрасните творби на деца, които идват на терапия в Карин дом и техни приятели на възраст от 3 до 12г. включват цветни платна и картини от вълна. С малките художници работиха арт терапевтите от Карин дом – Илияна Димитрова и Веселина Тинчева.

Плакат детска изложба Карин дом„Всички деца за пръв път работиха на каширано платно и с по-голям размер от стандартния блоков лист. Използвахме акрилни бои, които дават голям набор от техники за нанасяне, разливане, печат и други ефекти с четки, балони и гъби. Темата беше цветята, цветната градина, морето и слънчевата пролет. Всяко дете направи избор какъв цвят да използва за фон, за основните елементи, които има желание да включи в творбата си. По този начин дадохме право на детето да избира, да изследва нови материали, консистенции, материи и цветове. Така децата придобиват сензорен опит, пространствена представа за предметите и изявяват вътрешния си свят.

Чрез творчеството децата изразяват чувства, наблюдения, преживявания по време на процеса на създаване на творбата и общуването с терапевта. Процесът понижава нивото на стрес и тревожност и подкрепя придобиването на самочувствие и увереност в собствените способности. Развиват се комуникативни умения чрез взаимодействието с арттерапевта и другите деца, когато се работи в група. Детето развива своята инициативност, обогатява представите си за вътрешния си и външен свят и идеи за пресъздаването му. Изобразителното изкуство чрез различните техники и материали стимулира въображението на децата, което им помага във всички сфери от ежедневието, в детските игри и в обучителния процес.“ – Веселина Тинчева, арттерапевт.

Изложбата е благотворителна и всяка картина може да бъде откупена в подкрепа на терапевтичните програми на Карин дом. Експозицията може да бъде разгледана до 14 юни.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни