За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Участие на Карин дом в подготовката на националния доклад за социалните услуги в Брюксел

12 март 2019

В периода 11-13-ти март, изпълнителният директор на Карин дом – Мая Донева,  ще бъде в  Брюксел по покана на Европейската комисия, за да даде обратна връзка и обективен поглед относно националния доклад за социалните услуги и нивото на социалния сектор за изминалата година (2019 European Semester: Assessment of progress on structural reforms, prevention and correction of macroeconomic imbalances, and results of in-depth reviews under Regulation (EU) No 1176/2011)

“ Основната ми теза ще бъде как държавните политики трябва да бъдат насочени към осигуряването на подходяща среда за развитие на всяко дете – включително на тези със специални потребности, важността на устойчива държавна политика в посока на подкрепа на ранното детско развитие и подкрепа на организациите, които работят в тази област.“ – сподели Мая Донева преди събитието.

Този процес ще повлияе на процеса на европейския семестър, който ще започне през ноември 2019 г. Целта е загрижеността на нашия сектор да бъде включена в следващите доклади на Комисията. Това влияе върху политиките на държавите-членки, но също така информира Комисията за състоянието на общата им работа, така че да ориентира развитието на политиките, бъдещите политики и какво е европейският семестър? Европейският семестър беше създаден в контекста на икономическата криза като оценка на икономическото състояние на всяка страна.

Стефан Ижковски от Комисията се обърна към нас, защото тази година по-задълбочен ще бъде погледа към ситуацията в България. Това е една чудесна възможност да се чуе гласът на българските социални услуги и възможностите за тяхното финансиране.

Снимка: Звезди Патаре

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни