» Пощенска кутия за разкази. Споделете ни истински истории с вашите деца, приятели, ученици със Синдром на Даун.
Contacts
Address

Sveti Nikola

P.O.Box 104, Varna 9010

Bulgaria

Telephone:

+359 52 302518

Пощенска кутия за разкази. Споделете ни истински истории с вашите деца, приятели, ученици със Синдром на Даун.

15 March 2019

“Пощенска кутия за разкази” е инициатива на Карин дом, която има за цел да популяризира възможностите на хората със Синдром на Даун, да покаже на широката аудитория човешкото лице отвъд диагнозата и предразсъдъците и да помогне на обществото ни да бъде по-толерантно, подкрепящо и разбиращо.

Чрез тази кампания ще отбележим 21 март – Международният ден на хората със Синдром на Даун, ден за подкрепа от страна на всички нас – родители, приятели, учители, специалисти по целия свят, които се стремят да променят нагласата към хората, родени с тази генетична аномалия. Денят – двадесет и първо число на третия месец не е избран случайно, а за да покаже, че синдромът на Даун е свързан с тризомия (три копия) на 21-вата хромозомна двойка.

Обръща ме се към всички – родители на деца и възрастни с Даун Синдром, техни приятели, учители и колеги да споделят под формата на кратък разказ са своите впечатления от общуването, приятелството, работата в клас. Споделете какво ви е впечатлило в тяхното поведение, таланти, отношението им към света. Представете ни истинското, човешкото лице извън диагнозата. По този начин обществото ще научи повече за хората с Даун Синдром без предразсъдъци и страх.

Ще очакваме вашите истории на имейл: marketing@karindom.org. Най-хубавите от тях ще публикуваме на нашия сайт,  фейсбук страница и ще изпратим специален подарък на автора. 

Всяка година в България се раждат около 100 деца със Синдром на Даун ( по данни на Сдружението на родители на деца със Синдром на Даун ). Много често родителите на тези деца са “съветвани” от лекарите да се откажат от тях, защото няма надежда за развитието им в България. Това е една тежка присъда, от която родителите дълго време не могат да се отърсят, за да продължат напред.

 Повече информация за Синдрома на Даун можете да научите ОТТУК.

 

Можете да подкрепите Карин дом като изберете продукти от нашия Семеен магазин тук!

Станете Посланици на доброто и изберете подарък със смисъл!

Благодарим Ви!

Детето на снимката: Алиса, Фотограф: Звезди Патаре

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now