За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Екип от Карин дом посети Spring Common School

25 януари 2013

В средата на декември 2012г. на работна визита в Англия, по покана на ръководството на училище Spring Common School, като втори етап от сътрудничеството ни, бяха екип специалисти от Карин дом – Звезделина Атанасова – експерт обучение и квалификации, Надежда Малчева – логопед и Андреас Андреу – кинезитерапевт.

Визитата беше изцяло с практическа насоченост. Специалистите наблюдаваха поредица от занимания на ученици със специални нужди в класните стаи, организацията на средата и дневния режим, както и извънкласни форми на занимания, спорт.

Нашите специалисти са възхитени от високия професионализъм на целия екип на Spring Common School –  от директора до асистентите. Всички те работят с много ентусиазъм, настроение и любов към децата. Наблюдавани бяха сесии с деца с множество увреждания, с ученици от спектъра на аутизма и др. Ученици от училището приготвиха и сервираха официален обяд за гостите от България и подариха тяхна книжка с изпитани рецепти. На асамблеята в края на седмицата децата изпълняваха песни, танцуваха и подариха коледни картички за децата от Карин дом.

Специалистите от Карин дом са възхитени от уменията на колегите от Spring Common School да работят в екип, от начина на прилагане на различни методи и подходи, между които TEACCH, комуникация със Switch бутони, Макетон, PECS, Sensory Science, работа в сензорна стая и много други.

Някои от методите, които използват английските специалисти, все още не са навлезли в практиката в България, а имат доказан терапевтичен ефект. Това породи идеята в по-нататъшното партньорство между Карин дом и Spring Common School, тези методи да бъдат презентирани и пред по-широка аудитория от специалисти в България.

Нашите специалисти бяха поканени и на коледното парти на екипа, където се забавляваха с английските си колеги.

По време на визитата инспектори от най-висок ранг, направиха внезапна двудневна проверка на училището и дадоха изключително висока оценка, както за мениджмънта, отделните специалисти и асистенти, така и за постигнатите от учениците резултати и цялостната дейност на училището Spring Common School.

Радваме се, че имаме възможността да се учим от най-добрите!

През месец юни 2012 Стела Пламенова и Ким Тейлър от Spring Common School бяха наши гости в Карин дом – вижте как премина тяхната визита

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни