За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Честит Празник на детето!

1 юни 2018

Честит празник на всички деца! Пожелаваме им от сърце прекрасно детство, много забавления и усмивки! Бъдете винаги на крилата на своето въображение и не спирайте да мечтаете!

По повод днешния празник в Карин дом посрещнахме младата детска писателка Радостина Николова, известна с поредицата „Приключенията на мотовете“ и „Кико без крила“. Гостуването й е част от програмата на международния фестивал „Варна Лит“. Ради разказа на децата за своите герои и как се създава приказка само благодарение на въображението. Заедно с новите си малки приятели нарисуваха героите на нова приказка и им измислиха имена.

След това децата заедно с терапевтите се включиха в забавни и много полезни игри в градината. По идея на Николета Йончева – логопед, обучител и водещ на група „Малки+“ екипът ни изненада децата и техните родители със сензорно-моторни занимания – месене, търсене на съкровища в сензорни кутии и рисуване с цветя и плодове, с пръсти, валяци и четки. Децата стъпваха и играха с  различни лондички пълни със: сапунена пяна, с трева, с бели гладки камъни, с водни силиконови топчета, с хартиени стърготини, с пясък и с листа от розов цвят, включихме и лонди пълни с желета и цветни спагети, които впечатлиха не само децата.

Съчетахме празника с морската тематика и сензорно-базирани дейности по един приемлив и полезен начин за децата и  стимулирахме сетивата им. Към празника се включиха и младежи от Български Червен Кръст, които помогнаха в организацията и провеждането на празника. Разбира се тържеството завърши с почерпка, осигурена от нашите партньори Кауфланд България.

Благодарим на Радостина Николова, че беше наш гост на този специален ден! Благодарим на всички наши партньори, приятели и доброволци! Благодарим Ви деца за чудесното настроение и многото усмивки!

Снимки: Карин дом

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни