За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

България Дарява обединява 75 вдъхновяващи каузи

6 март 2020

БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА е национална кампания за популяризиране на дарителството, която тази година обединява седемдесет и пет каузи, свързани с образование, деца в риск, екология, култура, хора с увреждания и зависимости, човешки права и други важни за обществото ни теми.

До 31 март 2020 г. всеки може лесно и бързо да избере и подпомогне каузата, към която е съпричастен, чрез сайта на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“. Възможни са различни дарителски механизми – чрез банков превод, дарителската платформа DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други. Няма малка или голяма подкрепа – всеки принос е безценен, защото когато се обединят много хора, промяната е възможна.

Чрез своята кауза в България Дарява, Карин дом се стреми да събере средства за закупуване на специализирано оборудване за своя нов терапевтичен център във Варна

Каузата на Карин дом можете да видите, подкрепите и споделите тук!

Можете да подкрепите нашата кауза и като изпратите дарителски SMS с текст на латиница
DMS KARIN DOM на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).

През 2019 г. Карин дом стартира своята дългогодишна мечта – проект за строителство на своята нова сграда и обяви международен архитектурен конкурс за нейния идеен проект, който беше спечелен преди броени дни от Българо-Германско архитектурно студио.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Варна, която предоставя парцел с площ 2450 кв.м. и финансиране на строителството от датските Фондации VELUX. Въпреки подкрепата, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за финализиране и оборудване на помещенията.

Чрез тази дългосрочна инвестиция Карин дом цели:
• да създаде среда за ранно детско развитие, която да подкрепя повече деца и семейства;
• да предостави комплексни услуги за деца със специални нужди и техните семейства, които да подпомагат тяхното успешно приобщаване;
• да създаде пространство за учене за деца, родители, студенти и специалисти;
• да създаде център за обмен на знания и изследователска дейност;
• да проектира място за събития и кампании.

Помогнете ни да направим една голяма крачка напред не само за Варна, но и за цялата страна!

Подкрепете този проект, за да имат децата със специални потребности своя нов уютен дом и терапията, която заслужават! За да има в България модерен, функционален и иновативен център за нашите специални деца, който всички ние като общество заслужаваме!

В „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ участват нестопански организации, читалища, училищни настоятелства.

Освен че събират средства за своите каузи, те се ангажират да работят при пълна откритост и отчетност за изразходваните пари и постигнатите с тяхна помощ резултати.

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ цели да достигне до повече хора, да разкаже добри истории и да покаже смисъла от съществуването на гражданските организации, като даде възможност на всеки да допринесе за положителна промяна в живота на хората. Всеки от нас може да допринесе, за да стане България още по-хубаво място за всички.

Организатори на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ са 12 организации, обединени от идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заедно в час“, „Светът на Мария“, WWF България, фондация „Работилница за граждански инициативи“ и УНИЦЕФ.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни