За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Библиотека на играчката в Карин дом

Библиотека на играчките в Карин дом е партньорство между Карин дом и WWO – Фондация за децата в риск по света (Worldwide Orphans Foundation) – международна неправителствена организация с мисия да преобрази живота на сираци и деца в неравностойно положение и да им помогне да станат продуктивни членове на общностите, към които принадлежат. WWO е основана през 1997 от педиатър д-р Джейн Аронсън. Освен от работа в частни домове, WWO си партнира с обществени организации, за да осигури развитието на ресурси за деца със специални нужди и осигуряващи силна подкрепа чрез тренировки и обучение.

Библиотека на играчките в Карин дом разполага със 166 играчки,

които са предназначени за развитието на деца във възраст 0-3 години, 3-5, и 5-7 години. Играчките в библиотеката са избрани въз основа на високи стандарти на безопасност, както и приносът им в пет отделни области: познавателна, ориентация, социално-емоционална област и комуникация. Всяка играчка в игралната библиотека има карта-справочник, която предлага информация и предложения за игра.

Играта е важна част от човешкия живот. Средата е средство, което може да помогне на децата да разбират света около себе си, да работят за нуждите си и да усъвършенстват майсторство. Родителите обикновено използват интуицията си, когато играят с децата. Въпреки това, родител на дете със специални нужди може да имат въпроси. Библиотека на играчките може да помогне на родителите да изберат играчки и да дадат предложения за игра, подкрепяйки уникалните възможности на своето дете.

Игралната библиотека е отворена и безплатна за всички деца и родители от Понеделник до Петък, от 10:30 до 12:30 часа и от 14:00 до 16:00ч. За повече информация, свържете се с нас на телефон 052 / 302 518.

Родителите са най-важната част от играта за децата си. Тези малки същества могат да са истинско чудо, ако родителите просто прекарват повече време с тях. Бъдете търпеливи със себе си и със своето дете. Въпреки че някои деца не са в състояние да изразят интереса си и да реагират по типичните начини (усмивка/жест), скоро ще разпознаете уникалните начини на детето си да отговаря или общува; например с тялото. Не се притеснявайте дали правите нещо правилно или не, не мислете, че трябва да следвате стриктно всички дадени препоръки. Напълно достатъчно е само да наблюдавате поведението на детето си и заедно да прекарвате времето си в игри и забави.

Период на изпълнение

2013г. - текущ

Финансира се от

WWO - Фондация за децата в риск по света

Лице за контакт

Веселина Василева
vvassileva@karindom.org
телефон: 052 / 302 517