За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

„Баща за пример!“ Празник по повод Седмицата на бащата в Карин дом

25 ноември 2015

За поредна година Карин дом се присъедини към инициативата за отбелязване седмицата на бащата (9-15 ноември). Инициативата е част от националната кампания „Да Бъдеш Баща“, която има за цел да насърчи мъжкото участие в живота на децата.

Отбелязахме инициативата с празнично събитие, което реализирахме на 14 ноември в двора на Карин дом. Кампанията тази година е под мотото „Баща за пример!“ Искахме да покажем колко прекрасни са татковците на нашите деца и колко интересни и разнообразни неща могат да правят. И се получи! Всички идеи дойдоха от нaшите татковци. Те участваха активно и в реализирането им.

Първо един татко показа на децата как се боядисва или рисува стена. Намерихме една стена, която имаше нужда от боядисване и я украсихме с детски рисунки.

След това, участвахме в работилничка по електротехника – друг татко ни научи как се разглобява и сглобява компютър.

За всички деца и родители, които искаха да изработят нещо за украса или подарък, имахме работилничка за сувенири. Също така рисувахме, а децата надписаха благодарствени картички на своите татковци, дядовци и други скъпи мъже.

Не пропуснахме възможността и да приготвим нещо вкусно за почерпка. Отново мъжете показаха кулинарни умения! Изработихме красиви сандвичи и изпекохме вкусна тиква. А и нали времето беше прекрасно, направихме си малък пикник на поляната сред есенните листа.

И да не пропуснем… разполагахме с лично такси. Качихме се на таксито на един татко и се почувствахме като таксиметрови шофьори за няколко минути. Някои от нас се радвахме, че сме шофьори, а други, че можем да натиснем клаксона.

Беше голяма забава!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни