За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Арт терапия за деца със Синдром на Даун в Карин дом

5 март 2020

В края на 2019г. Карин дом стартира група за арт терапия за деца със Синдром на Даун, финансирана от Фондация “Живот със Синдром на Даун”. Групата включва 4 деца, които ще посещават арт занимания със специалисти на Карин дом до края на 2020г.

Арт терапията е начин за изразяване на емоционални или физически състояния на децата чрез изкуството, който има положително влияние върху личностното израстване и развитие. Тя подобрява сензомоторните умения, включително координацията око-ръка и сензорна стимулация. Заниманията са с терапевтична цел и помагат на децата да усетят собствената си идентичност, да имат предпочитания, да правят избор, да имат чувство за собствени постижения извън рамките. Когато на деца се дава възможност да изразят себе си, те постигат истинско усещане за собствената си идентичност. Всичко това им помага да се изградят като осъзната личност.

Освен всичко това, нашите малки сладури се забавляват чудесно заедно със слънчевите ни колеги – Веси Тинчева и Илияна Димитрова, които ги включват в арт предизвикателства с различни техники и материали!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни