За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Арт занимания за деца със Синдром на Даун в Карин дом

16 септември 2020

Скъпи родители,

през новата терапевтична година, Карин дом има възможност за включване на нови деца в групата за арт заниманията за деца с Даун Синдром, финансирана от Фондация “Живот със Синдром на Даун”.

Арт терапевтичните занимания се провеждат с децата от специалисти на Карин дом всеки Четвъртък от 16:00ч на открито в двора на Карин дом (ако времето позволява) или в арт ателието в сградата. Посещенията са безплатни, осигурени са и всички необходими материали за заниманията. Групата ще е с продължителност до месец март 2021г.

Изисквания за включване на дете в групата е детето да е с диагноза Даун Синдром и на възраст 4-6 години. Местата са ограничени. За повече информация и записване се свържете с Илияна Димитрова на тел: 0878/761 598 или имейл: idimitrova@karindom.org 

Арт терапията е начин за изразяване на емоционални или физически състояния на децата чрез изкуството, който има положително влияние върху личностното израстване и развитие. Тя подобрява сензомоторните умения, включително координацията око-ръка и сензорна стимулация. Работата на децата в група им позволява да общуват и опознават другите, да учат и да се забавляват.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни