За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом взе участие в ежегодната среща, организирана от Българско движение“ Син Флаг“

9 октомври 2019

На 28.09. Карин дом, като носител на приза Зелен флаг еко-училище, взе участие в ежегодна среща-семинар, любезно организирана от Българско Движение“ Син Флаг“ и Дирекция на Природен парк „Златни пясъци“.В срещата участваха, всички носители на призовата награда за град Варна, а именно представители от детски градини и училища.  Карин дом беше представен от Вероника Вълчева.

В рамките на един слънчев ден, домакините отчетоха дейността, на учебните заведения, по програмите „Екоучилища“ и „Учим за гората“. Представиха резултати от Проекта „Големия лов на растения“, запознаха участниците с актуалните проекти и инициативи за новата учебна година.

Всички еколози имаха възможност да се представят, да обменят идеи и опит със своите колеги от мрежата на Българско движение „Син флаг“, да се включат в интересни дейности, които после да приложат в учебния процес. Срещата приключи с подаръци, положителни емоции и много усмивки.

Карин дом е отличен с престижната награда на програмата „Екоучилища“ – „Зелен флаг“, през 2003г. Програма „Екоучилища“ е международна програма, която се инициира и ръководи от неправителствени организации, членове на Фондацията за Екологично Образование.

Програмата стартира през 1994 година, в отговор на предизвикателството за обединение на усилията на младите хора за разрешаване на екологичните проблеми и устойчиво развитие. Програма “Екоучилище” стъпва в България благодарение на Българското движение “Син флаг” през 1997 година, а през 1999 г. е представена в гр. Варна със съдействието на ДПП “Златни пясъци” – координатор за североизточна България.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни