За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Обучение Ранна интервенция за екипа на Карин дом

6 юни 2012

В периода 28 май-8 юни гост на Карин дом е проф. Дейвид Алън, преподавател в Държавен Университет Портланд (САЩ), специалист в областта на ранната интервенция и специалната педагогика в ранното детство. Посещението му е с цел повишаване квалификацията на екипа на Карин дом и надграждане на Програма Ранна интервенция.

Д-р Алън наблюдава терапевтични сесии и групи за игра в Център „Карин дом” и се включи в домашни посещения с консултантите по ранна интервенция. За екипа бяха полезни дискусиите, обратната връзка и оказаната методическа подкрепа. В рамките на двуседмичното си посещение, Дейвид Алън изнесе серия от лекции по теми, значими за целия екип. Представена беше форма за оценка на детското развитие, обсъдено беше изработването на индивидуални планове за работа с децата и семействата, поставянето на цели и проследяването на напредъка в постигането им. Друг акцент на програмата бяха взаимоотношенията родител-дете и родител-професионалист и ключовата роля на играта.

В края на престоя си Д-р Алън ще се срещне с родители на деца от 0 до 4 години, ползващи услугите на Карин дом. Тема на срещата е „Предизвикателствата от ежедневието – как да ги превърнем в стимулираща игра”. Д-р Алън ще запознае родителите с опита в САЩ и ще се включи в дискусиите между родители и специалисти.

Освен проведеното обучение на екипа, Дейвид Алън участва и в работна среща в София на тема “Ранна интервенция при деца с увреждания и семействата им – по-добра грижа за децата и превенция на изоставянето”. В срещата участваха около 30 представители на организации от цялата страна, работещи в сферата на ранната интервенция и представители на Министерството на труда и социалната политика. Интерес предизвика изнесената от американския ни гост презентация на тема „Важността на ранната интервенция за малки деца и техните семейства”.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни