За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Благодарим ви, че отпразнувахме заедно 23 успешни години!

1 юли 2019

Скъпи родители, приятели, партньори и съмишленици, бивши възпитаници и колеги, благодарим ви, че отпразнувахме заедно  23-тия рожден ден на Карин дом!

На 29-ти юни в градината на Карин дом под звуците на фолклорните ритми, децата представиха хорца и народни песнички заедно със своите учители и терапевти.

За нашите малки гости и участници бяхме подготвили и много забавни работилнички, чрез които да запознаем децата с традиционни български занаяти. Децата се включиха в ателиета за: рисуване на глинени съдове – с подкрепата на Уника Варна; месене и печене на хляб; правене на лимонади; изработване на пано с прежда и вълна; сензорна пътечка; рисуване на ябълково дърво „Петровка“ с печати. Представихме ви и „дюкянчето на Карин дом“ с продукти от Семейния ни магазин.

За почерпката на празника ни помогнаха Parkmart Supermarket – партньорите, на които винаги разчитаме за осигуряване на необходимите хранителни продукти за Карин дом. За да бъде празникът ни още по – сладък и шарен, нашата празнична торта и украса осигуриха приятелите ни от Уника Офис Варна.

За Карин дом най-важното са детските усмивки и подкрепата на всички варненци, за да може центърът да поддържа своите терапевтични програми. Гостите на празника имаха възможност да подкрепят “Център за семейно-медиирана интервенция” на Карин дом, който стартира през 2018г. и въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила.

Фондация „Карин дом“ вече 23 години подкрепя децата със специални нужди и техните семейства. Карин дом предоставя терапевтични услуги на около 300 деца годишно от цялата страна и развива обучителна дейност като предоставя квалифицирани тренинги на организации и специалисти, работещи с деца със специални потребности. Само за последната година екипът ни е обучил над 1000 специалисти, като по този начин ефективно подпомага процеса на приобщаващо образование у нас. През 2010г. Карин дом стартира Услугата Ранна интервенция, която до момента е подкрепила 865 деца и техните семейства. Услугата се предоставя средно-месечно на 60 семейства и се реализира с подкрепата на Община Варна и OMV България.

Благодарим на всички, които бяха част от нашия празник и на всички, които ни подкрепят и правят възможна работата и развитието на Карин дом! Благодарим на фотографа на събитието – Йорданка Маринова за прекрасните снимки!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни